Untitled Document
ATENTIE!! Acest site reprezinta forma veche a paginii oficiale a Departamentului pentru lupta antifrauda.
Pentru a vizualiza noul site al DLAF, accesati antifrauda.gov.ro
English | Hartă site | Contact

COMUNICAT

referitor la participarea șefului DLAF la reuniunea de lucru privind

Programul de Sprijin pentru Reforme Structurale (PSRS) - 2019

București, 3 iulie 2018

În data de 3 iulie, Șeful Departamentului pentru lupta antifraudă - DLAF, secretarul de stat Marius - Cătălin VARTIC, participă la reuniunea de lucru privind pregătireadepunerii de proiecte pentru asistență tehnică prin Programul de Sprijin pentru Reforme Structurale (PSRS) - 2019. Evenimentul are loc la Palatul Victoria și este organizat de Secretariatul General al Guvernului, instituție care coordonează programul la nivel național.

În urma adoptării de către Comisia Europeană a Programului anual de lucru pentru 2018, care stabilește măsurile de sprijin pentru reforme care vor fi finanțate, Programul de sprijin pentru reforme structurale va furniza asistență tehnică unui număr de 24 de state membre în vederea derulării a peste 140 de proiecte. Acestea se adaugă celor peste 150 de proiecte selecționate în 2017.

Programul a fost instituit în urma intrării în vigoare a Regulamentului (UE) 2017/825 al Parlamentului European și al Consiliului din 17 mai 2017 de instituire a Programului de sprijin pentru reforme structurale pentru perioada 2017-2020 și de modificare a Regulamentelor (UE) nr.1303/2013 și (UE) nr.1305/2013 , pentru o perioadă cuprinsă între 20 mai 2017 și 31 decembrie 2020. Obiectivul programului este acela de a ajuta statele membre în pregătirea, conceperea și punerea în aplicare a reformelor instituționale, structurale și administrative.Oficialii europeni despre activitatea DLAF
Giovanni Kessler, Directorul General al OLAF:
"Colaborăm foarte bine cu Direcţia de Luptă Antifraudă - DLAF ."
"Departamentul de Luptă Antifraudă - DLAF este un bun exemplu şi pentru alte state membre. Suntem foarte mulţumiţi. Ne bucurăm că este foarte operativ şi noi beneficiem de activitatea lui, ne este de folos."

Continuare

OLAF-DNA investigaţie comună într-un caz de fraudă şi corupţie în cadrul programului de distribuire gratuită de alimente în România
Continuare


Legislatie UE
Guvernul Romaniei - Departamentul pentru lupta antifraudă - DLAF
Despre noi | Legislaţie | Controlul fondurilor europene | Coordonarea instituţiilor naţionale | Cooperarea cu OLAF

© Departamentul pentru lupta antifraudă - DLAF