Untitled Document
ATENTIE!! Acest site reprezinta forma veche a paginii oficiale a Departamentului pentru lupta antifrauda.
Pentru a vizualiza noul site al DLAF, accesati antifrauda.gov.ro
English | Hartă site | Contact

COMUNICAT
privind participarea şefului DLAF, Marius-Cătălin VARTIC, la reuniunea Grupului de lucru pentru combaterea fraudei, Bruxelles, 5 februarie 2018

 

Şeful Departamentului pentru lupta antifraudă – DLAF, secretarul de stat Marius-Cătălin VARTIC, participă luni, 5 februarie, la Bruxelles, la reuniunea Grupului de lucru pentru combaterea fraudei (GAF), din cadrul Consiliului Uniunii Europene.

Pe agenda de lucru a întâlnirii se află evaluarea Regulamentului nr. 883/2013 privind investigațiile efectuate de Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF), din perspectiva noii instituții a Procurorului European și a implicațiilor acesteia asupra rolului și atribuțiilor OLAF.

Grupul de lucru pentru combaterea fraudei asistă Consiliul în coordonarea politicilor statelor membre referitoare la protecția intereselor financiare ale UE și lupta împotriva fraudei și a altor activități ilegale care aduc atingere intereselor respective, inclusiv prin abordarea aspectelor referitoare la OLAF și la Comitetul de supraveghere al acestuia. În acest sens, GAF este responsabil, printre altele, de examinarea propunerilor legislative privind combaterea fraudei și activitățile OLAF şi de analiza rapoartelor anuale privind protecția intereselor financiare ale UE.

Oficialii europeni despre activitatea DLAF
Giovanni Kessler, Directorul General al OLAF:
"Colaborăm foarte bine cu Direcţia de Luptă Antifraudă - DLAF ."
"Departamentul de Luptă Antifraudă - DLAF este un bun exemplu şi pentru alte state membre. Suntem foarte mulţumiţi. Ne bucurăm că este foarte operativ şi noi beneficiem de activitatea lui, ne este de folos."

Continuare

OLAF-DNA investigaţie comună într-un caz de fraudă şi corupţie în cadrul programului de distribuire gratuită de alimente în România
Continuare


Legislatie UE
Guvernul Romaniei - Departamentul pentru lupta antifraudă - DLAF
Despre noi | Legislaţie | Controlul fondurilor europene | Coordonarea instituţiilor naţionale | Cooperarea cu OLAF

© Departamentul pentru lupta antifraudă - DLAF