Untitled Document
ATENTIE!! Acest site reprezinta forma veche a paginii oficiale a Departamentului pentru lupta antifrauda.
Pentru a vizualiza noul site al DLAF, accesati antifrauda.gov.ro
English | Hartă site | Contact

COMUNICAT

privind participarea şefului DLAF la evenimentul de lansare a Ghidului privind conflictele de interese, organizat de Camera de Comerț Americană n Romnia, București, 31 ianuarie 2018

 

Şeful DLAF, secretarul de stat Marius Cătălin VARTIC, participă miercuri, 31 ianuarie, la evenimentul de lansare a Ghidului privind conflictele de interese, organizat de Camera de Comerț Americană n Romnia (AmCham). Ghidul este destinat companiilor private și angajaților acestora, aducnd n atenție conflictul de interese potențial, conflictul de interese actual și conflictul de interese consumat, pornind de la impactul amplu al acestora asupra integrității mediului de afaceri. Obiectivul acestuia constă n conștientizarea și creșterea nivelului de cunoaștere cu privire la situațiile de conflicte de interese care pot apărea n sectorul public și privat.

n Ghid sunt analizate următoarele aspecte: definirea conflictului de interese n contextul mediului de afaceri romnesc, consecințele ignorării riscului de conflict de interese, bune practici n gestionarea conflictelor de interese (prevenire, detectare, sancțiuni), ntrebări frecvente și conduita de urmat n situația apariției unui asemenea conflict, studii de caz, alte exemple (model de completare a declarației de interese, model registru de interese).

La eveniment, vor participa şi preşedintele Agenției Naționale de Integritate, Bogdan STAN, directorul Direcţiei de Prevenire a Criminalităţii din Ministerul Justiţiei, Andrei FURDUI, vicepreşedintele AmCham Romnia, Anda TODOR, vicepreşedintele Comitetului Guvernanţă Corporativă AMCham Romnia, Sebastian POPOVICI.

 

Oficialii europeni despre activitatea DLAF
Giovanni Kessler, Directorul General al OLAF:
"Colaborăm foarte bine cu Direcţia de Luptă Antifraudă - DLAF ."
"Departamentul de Luptă Antifraudă - DLAF este un bun exemplu şi pentru alte state membre. Suntem foarte mulţumiţi. Ne bucurăm că este foarte operativ şi noi beneficiem de activitatea lui, ne este de folos."

Continuare

OLAF-DNA investigaţie comună într-un caz de fraudă şi corupţie în cadrul programului de distribuire gratuită de alimente în România
Continuare


Legislatie UE
Guvernul Romaniei - Departamentul pentru lupta antifraudă - DLAF
Despre noi | Legislaţie | Controlul fondurilor europene | Coordonarea instituţiilor naţionale | Cooperarea cu OLAF

© Departamentul pentru lupta antifraudă - DLAF