Untitled Document
ATENTIE!! Acest site reprezinta forma veche a paginii oficiale a Departamentului pentru lupta antifrauda.
Pentru a vizualiza noul site al DLAF, accesati antifrauda.gov.ro
English | Hartă site | Contact

Comunicat privind ZIUA EUROPEI 9 mai 2014

ZIUA EUROPEI, sărbătoare a păcii şi unităţii în Europa, este celebrată anual, la data de 9 mai[1].
Această zi este de asemenea cunoscută ca Ziua Schuman, comemorând declaraţia istorică a ministrului de externe francez, Robert Schuman care a propus unirea industriilor de oţel şi cărbuni a Franţei, Germaniei de Vest şi a altor state, ducând la crearea Comunităţii Europene a Cărbunelui şi Oţelului.

Parlamentul European a recunoscut oficial ziua de 9 mai ca sărbătoare oficială în octombrie 2008, evenimentul menit să promoveze unitatea în rândul europenilor, fiind considerat fundamental în istoria Europei.

Cu această ocazie, Departamentul pentru lupta antifraudă - DLAF reiterează angajamentul şi implicarea sa în respectarea valorilor europene, întelege şi respectă principiile fundamentale ale Uniunii Europene.

Departamentul pentru lupta antifraudă – DLAF, în calitate de coordonator naţional al luptei antifraudă, invită toţi actorii implicaţi în gestionarea şi cheltuirea fondurilor europene în România la o atitudine conformă cu prevederile art. 325 TFUE şi convergentă spre o luptă comună şi eficientă de natură să protejeze adecvat interesele financiare ale UE în România.

Totodată, Departamentul pentru lupta antifraudă – DLAF transmite un mesaj de felicitare partenerilor europeni, Oficiului European de Luptă Antifraudă - OLAF şi AFCOS-urilor din celelalte state membre, pentru cooperarea loială şi efortul comun depus în apărarea valorilor europene.


[1]Mai multe informaţii privind manifestările organizate cu prilejul Zilei Europei pot fi regăsite pe pagina de internet a Uniunii Europene (http://europa.eu/about-eu/basic-information/symbols/europe-day/index_ro.htm) şi a Reprezentanţei Comisiei Europene în România (http://ec.europa.eu/romania/focus/05052014_calendar_evenimente_ziua_europei_ro.htm).
Oficialii europeni despre activitatea DLAF
Giovanni Kessler, Directorul General al OLAF:
"Colaborăm foarte bine cu Direcţia de Luptă Antifraudă - DLAF ."
"Departamentul de Luptă Antifraudă - DLAF este un bun exemplu şi pentru alte state membre. Suntem foarte mulţumiţi. Ne bucurăm că este foarte operativ şi noi beneficiem de activitatea lui, ne este de folos."

Continuare

OLAF-DNA investigaţie comună într-un caz de fraudă şi corupţie în cadrul programului de distribuire gratuită de alimente în România
Continuare


Legislatie UE
Guvernul Romaniei - Departamentul pentru lupta antifraudă - DLAF
Despre noi | Legislaţie | Controlul fondurilor europene | Coordonarea instituţiilor naţionale | Cooperarea cu OLAF

© Departamentul pentru lupta antifraudă - DLAF