Untitled Document
ATENTIE!! Acest site reprezinta forma veche a paginii oficiale a Departamentului pentru lupta antifrauda.
Pentru a vizualiza noul site al DLAF, accesati antifrauda.gov.ro
English | Hartă site | Contact

COMUNICAT
privind participarea DLAF la atelierul de lucru, organizat de IPJ Călăraşi, cu prilejul lansării proiectului Cooperare transnațională între autorități de aplicare a legii pentru întărirea activității de prevenire și luptă împotriva fraudei cu fonduri europene/subvenții acordate în domeniul agriculturii, Călăraşi, 14 martie 2017

Departamentul pentru lupta antifraudă - DLAF participă, în data de 14 martie, la Călăraşi, la atelierul de lucru cu tema Activități frauduloase săvârșite în România în domeniul agricol, cu accent pe subvențiile acordate în agricultură. Evenimentul este prilejuit de lansarea proiectului Cooperare transnațională între autorități de aplicare a legii pentru întărirea activității de prevenire și luptă împotriva fraudei cu fonduri europene/subvenții acordate în domeniul agriculturii, implementat de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Călărași și finanţat prin Programul Hercule III 2014 – 2020.

Organizatorii îşi propun ca, prin atelierul de lucru, participanţii să poată dobândi cunoștințe specifice cu privire la modul de lucru, de gestionare și de soluționare a infracțiunilor comise în domeniul agriculturii, dar şi să înţeleagă mai bine legislația specifică.

Obiectivul general al proiectului derulat prin Programul Hercule III (2014-2020) constă în realizarea schimbului de experiență și bune practici, precum și diseminarea de cunoștințe relevante privind măsuri, metode și instrumente utilizate în prevenirea, investigarea și combaterea fraudei, în special în domeniul subvențiilor în agricultură.

Acţiunile desfăşurate de către IPJ Călăraşi aduc împreună reprezentanţi ai instituțiilor partenere implicate în proiect, din România, Bulgaria, Polonia și Republica Moldova şi specialiști din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Direcției de Investigare a Criminalității Economice a Inspectoratului General al Poliției Române şi ai Unității de Implementare a Proiectelor – IGPR.

Oficialii europeni despre activitatea DLAF
Giovanni Kessler, Directorul General al OLAF:
"Colaborăm foarte bine cu Direcţia de Luptă Antifraudă - DLAF ."
"Departamentul de Luptă Antifraudă - DLAF este un bun exemplu şi pentru alte state membre. Suntem foarte mulţumiţi. Ne bucurăm că este foarte operativ şi noi beneficiem de activitatea lui, ne este de folos."

Continuare

OLAF-DNA investigaţie comună într-un caz de fraudă şi corupţie în cadrul programului de distribuire gratuită de alimente în România
Continuare


Legislatie UE
Guvernul Romaniei - Departamentul pentru lupta antifraudă - DLAF
Despre noi | Legislaţie | Controlul fondurilor europene | Coordonarea instituţiilor naţionale | Cooperarea cu OLAF

© Departamentul pentru lupta antifraudă - DLAF