Untitled Document
ATENTIE!! Acest site reprezinta forma veche a paginii oficiale a Departamentului pentru lupta antifrauda.
Pentru a vizualiza noul site al DLAF, accesati antifrauda.gov.ro
English | Hartă site | Contact

COMUNICAT
privind vizita de studiu la sediul DLAF a delegaţiilor Serviciilor de coordonare a luptei antifraudă – AFCOS din Bulgaria şi Serbia, 25 – 29 septembrie 2017

Departamentul pentru luptă antifraudă - DLAF va găzdui, în perioada 25 – 29 septembrie, vizita de studiu a delegaţiilor Serviciilor de coordonare a luptei antifraudă – AFCOS din Bulgaria şi Serbia. Evenimentul are loc în cadrul programului CEPOL Exchange Programme 2017, al cărui beneficiar este şi DLAF.

Scopul acestei acțiuni constituie, în principal, schimbul de cunoştinţe şi bune practici şi, în subsidiar, dezvoltarea unei culturi europene comune de aplicare a legii.

Reprezentanţii AFCOS din cele două ţări se vor familiariza cu activitatea de verificare şi control în domeniul fondurilor europene, al achizițiilor publice, precum și al conflictelor de interese, atât din perspectivă administrativă, cât și penală. Discuțiile se vor axa pe procedurile de lucru, modalitățile de analiză și verificare a documentelor, cooperarea inter-instituțională, exemple de bune practici, etapele certificărilor și modalitățile de auditare, studii de caz.

Prezentările vor fi susținute de experți naționali din cadrul DLAF, Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Autorității de Audit, Agenției Naționale de Integritate, Direcţiei Generale Anticorupţie, Autorității pentru Certificare şi Plăţi, Poliţiei de Frontieră, Agenției Naționale pentru Achiziții Publice, Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, Direcţiei Generale a Vămilor, Direcției Generale Programe Europene Infrastructura Mare, Autorității de Management pentru Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime, Direcției Generale Programul Operațional Regional, Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, Agenţiei pentru Finanțarea Investițiilor Rurale.

Departamentul pentru lupta antifraudă - DLAF este instituţia de contact a Oficiului European de Luptă Antifraudă (OLAF) şi Serviciul de Coordonare Antifraudă (AFCOS) în România. DLAF cooperează cu autorităţile şi entităţile din Statele Membre pentru a asigura o protecţie efectivă şi echivalentă a intereselor financiare ale Uniunii Europene.

Oficialii europeni despre activitatea DLAF
Giovanni Kessler, Directorul General al OLAF:
"Colaborăm foarte bine cu Direcţia de Luptă Antifraudă - DLAF ."
"Departamentul de Luptă Antifraudă - DLAF este un bun exemplu şi pentru alte state membre. Suntem foarte mulţumiţi. Ne bucurăm că este foarte operativ şi noi beneficiem de activitatea lui, ne este de folos."

Continuare

OLAF-DNA investigaţie comună într-un caz de fraudă şi corupţie în cadrul programului de distribuire gratuită de alimente în România
Continuare


Legislatie UE
Guvernul Romaniei - Departamentul pentru lupta antifraudă - DLAF
Despre noi | Legislaţie | Controlul fondurilor europene | Coordonarea instituţiilor naţionale | Cooperarea cu OLAF

© Departamentul pentru lupta antifraudă - DLAF