Untitled Document
ATENTIE!! Acest site reprezinta forma veche a paginii oficiale a Departamentului pentru lupta antifrauda.
Pentru a vizualiza noul site al DLAF, accesati antifrauda.gov.ro
English | Hartă site | Contact

Reuniunea Comitetului Consultativ pentru Coordonarea Luptei Antifraudă (COCOLAF), 22 mai 2014
Departamentul pentru lupta antifraudă - DLAF, a participat la Bruxelles, în data de 22 mai 2014, la cea de-a 45-a întâlnire a Comitetului Consultativ pentru Coordonarea Luptei Antifraudă (COCOLAF), eveniment organizat de Oficiului European de Luptă Antifraudă - OLAF. În calitate de coordonator naţional al luptei antifraudă şi în realizarea atribuţiilor ce îi revin, DLAF a fost reprezentat la această întâlnire de o delegaţie condusă de Şeful DLAF.În cadrul reuniunii au fost abordate o serie de subiecte, dintre care: informarea privind iniţiativele de politici publice şi legislative (stadiul implementării reformei OLAF), rezultatul primului schimb interinstituţional de opinii (cf Art. 16 REG. 883/2013), informare privind stadiul desemnării de AFCOS-uri în statele membre, iniţiative în domeniul legislaţiei penale ce vizează PIF şi procurorul public european, lupta împotriva contrabandei cu produse din tutun, programul de lucru pentru Hercule III 2014, informare privind raportarea neregulilor în noul cadru financiar multianual 2014-2020, prezentarea raportului OLAF pe anul 2013, prezentarea proiectului de Raport art. 325 TFUE pe anul 2013, discutarea subiectelor care vor fi incluse în Chestionarul pe anul 2014, etc.Discuţiile s-au axat în special pe Regulamentul nr.883/2013, intrat în vigoare la 1 octombrie 2013, ce aduce schimbări semnificative în activitatea OLAF, dar şi în raport cu instituţiile partenere europene, precum introducerea obligativităţii statelor membre de a-şi desemna Servicii de coordonare a luptei antifraudă la nivel naţional (AFCOS).
Oficialii europeni despre activitatea DLAF
Giovanni Kessler, Directorul General al OLAF:
"Colaborăm foarte bine cu Direcţia de Luptă Antifraudă - DLAF ."
"Departamentul de Luptă Antifraudă - DLAF este un bun exemplu şi pentru alte state membre. Suntem foarte mulţumiţi. Ne bucurăm că este foarte operativ şi noi beneficiem de activitatea lui, ne este de folos."

Continuare

OLAF-DNA investigaţie comună într-un caz de fraudă şi corupţie în cadrul programului de distribuire gratuită de alimente în România
Continuare


Legislatie UE
Guvernul Romaniei - Departamentul pentru lupta antifraudă - DLAF
Despre noi | Legislaţie | Controlul fondurilor europene | Coordonarea instituţiilor naţionale | Cooperarea cu OLAF

© Departamentul pentru lupta antifraudă - DLAF