Untitled Document
ATENTIE!! Acest site reprezinta forma veche a paginii oficiale a Departamentului pentru lupta antifrauda.
Pentru a vizualiza noul site al DLAF, accesati antifrauda.gov.ro
English | Hartă site | Contact

Vizită de studiu AFCOS Macedonia, 24 26 septembrie 2014În perioada 24-26 septembrie 2014, Departamentul pentru lupta antifraudă DLAF, împreună cu DG ENLARGEMENT din cadrul Comisiei Europene, prin instrumentul de asistenţă tehnică şi schimb de informaţii - TAIEX, a organizat o vizită de studiu pentru reprezentanţii Serviciului naţional antifraudă - AFCOS Macedonia (Financial Police Office, Unit for Irregularities of EU Funds, European Integration and International Cooperation din cadrul Ministerului de Finanţe Macedonia).Scopul vizitei l-a reprezentat schimbul de bune practici pentru îmbunătăţirea sistemului AFCOS din Macedonia prin consolidarea atribuţiilor existente şi extinderea competentelor operaţionale în lupta antifraudă, plecând de la modelul românesc privind construcţia instituţională, tehnicile şi modalităţile de investigare a fraudelor, sistemul de coordonare operaţională şi informaţională, de raportare a neregulilor, modul de colaborare interinstituţională. Alături de reprezentanţii DLAF, la eveniment au participat instituţii implicate în protecţia intereselor financiare ale UE în România: Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Regional, Autoritatea de Audit de pe lângă Curtea de Conturi, Autoritatea de Certificare şi Plată. Vizita de studiu a reprezentat un exerciţiu eficient de colaborare dintre serviciile de coordonare antifraudă din România şi Macedonia, contribuind la întărirea relaţiilor dintre aceste structuri.
Oficialii europeni despre activitatea DLAF
Giovanni Kessler, Directorul General al OLAF:
"Colaborăm foarte bine cu Direcţia de Luptă Antifraudă - DLAF ."
"Departamentul de Luptă Antifraudă - DLAF este un bun exemplu şi pentru alte state membre. Suntem foarte mulţumiţi. Ne bucurăm că este foarte operativ şi noi beneficiem de activitatea lui, ne este de folos."

Continuare

OLAF-DNA investigaţie comună într-un caz de fraudă şi corupţie în cadrul programului de distribuire gratuită de alimente în România
Continuare


Legislatie UE
Guvernul Romaniei - Departamentul pentru lupta antifraudă - DLAF
Despre noi | Legislaţie | Controlul fondurilor europene | Coordonarea instituţiilor naţionale | Cooperarea cu OLAF

© Departamentul pentru lupta antifraudă - DLAF