Untitled Document
ATENTIE!! Acest site reprezinta forma veche a paginii oficiale a Departamentului pentru lupta antifrauda.
Pentru a vizualiza noul site al DLAF, accesati antifrauda.gov.ro
English | Hartă site | Contact

Vizită de studiu la Departamentul pentru lupta antifraudă – DLAF, a reprezentanţilor AFCOS Bulgaria, 3-7 noiembrie 2014

În perioada 3 – 7 noiembrie 2014, un număr de 5 reprezentanţi ai Serviciului naţional de coordonare antifraudă  - AFCOS Bulgaria, din cadrul Ministerului de Interne din Republica Bulgaria, au participat la o vizită de studiu, la Departamentul pentru lupta antifraudă – DLAF.
Principalele obiective ale vizitei au fost: creşterea eficienţei sistemului AFCOS din Bulgaria, îmbunătăţirea activităţilor de coordonare la nivel naţional, precum şi a cooperării operaţionale cu instituţiile relevante din alte state membre.
Scopul vizitei a fost acela de a  realiza schimburi de experienţă şi bune practici cu instituţiile naţionale din România, în domenii precum: prevenirea, detectarea, gestionarea,  investigarea şi raportarea neregulilor şi a fraudelor apărute ca urmare a utilizării fondurilor europene, cadrul instituţional naţional în domeniul absorbţiei şi gestionării fondurilor europene, activitatea de coordonare la nivel naţional pentru protecţia intereselor financiare ale UE.
Pe parcursul vizitei de studiu reprezentanţi din cadrul Departamentului pentru lupta antifraudă – DLAF, precum şi ai instituţiilor naţionale relevante au susţinut prezentări despre propria experienţă în controlul şi gestionarea fondurilor europene: Direcţia Naţională Anticorupţie, Autoritatea de Audit, Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul Justiţiei, Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Regional, Agenţia de Plăţi şi Intervenție pentru Agricultură, Agenţia Naţională de Integritate, Autoritatea de Certificare şi Plată, Direcția pentru Coordonarea Agenţiilor de Plăţi.

Oficialii europeni despre activitatea DLAF
Giovanni Kessler, Directorul General al OLAF:
"Colaborăm foarte bine cu Direcţia de Luptă Antifraudă - DLAF ."
"Departamentul de Luptă Antifraudă - DLAF este un bun exemplu şi pentru alte state membre. Suntem foarte mulţumiţi. Ne bucurăm că este foarte operativ şi noi beneficiem de activitatea lui, ne este de folos."

Continuare

OLAF-DNA investigaţie comună într-un caz de fraudă şi corupţie în cadrul programului de distribuire gratuită de alimente în România
Continuare


Legislatie UE
Guvernul Romaniei - Departamentul pentru lupta antifraudă - DLAF
Despre noi | Legislaţie | Controlul fondurilor europene | Coordonarea instituţiilor naţionale | Cooperarea cu OLAF

© Departamentul pentru lupta antifraudă - DLAF