Untitled Document
ATENTIE!! Acest site reprezinta forma veche a paginii oficiale a Departamentului pentru lupta antifrauda.
Pentru a vizualiza noul site al DLAF, accesati antifrauda.gov.ro
English | Hartă site | Contact

Seminar "Achiziţiile publice: Expertiză şi legislaţie pentru protecţia sporită a intereselor financiare ale UE", Iaşi, 14-16 octombrie 2015În perioada 14 - 16 octombrie a.c., Departamentul pentru lupta antifraudă - DLAF, instituţie naţională de contact cu OLAF, a participat la Iaşi, la seminarul cu tema "Achiziţiile publice: Expertiză şi legislaţie pentru protecţia sporită a intereselor financiare ale UE", organizat de Freedom House România în colaborare cu OLAF. În cadrul evenimentului, experţi din cadrul autorităţilor publice locale şi ai mediului juridic au dezbătut aspecte privind implementarea noilor directive ce vizează achiziţiile publice, sistemul de achiziţii publice din România şi din Croaţia, sistemul de achiziţii publice din perspectiva beneficiarului de fonduri structurale şi conflictul de interese în domeniu.Seminarul face parte dintr-o serie de trei evenimente organizate în cadrul proiectului cu acelaşi nume, finanţat de Comisia Europeană prin programul Hercule III (2014 - 2020). Obiectivele proiectului constau în identificarea problemelor practice şi a soluţiilor de ordin administrativ sau legislativ, pregătirea noului cadru legislativ, încurajarea schimburilor de experienţă (între România, Croaţia, Polonia şi Franţa) pe teme legate de practică juridică în achiziţiile publice din cadrul Fondurilor Structurale şi de Investiţii Europene.Ultima reuniune va fi organizată la Cluj, în perioada 25 - 27 noiembrie 2015.
Oficialii europeni despre activitatea DLAF
Giovanni Kessler, Directorul General al OLAF:
"Colaborăm foarte bine cu Direcţia de Luptă Antifraudă - DLAF ."
"Departamentul de Luptă Antifraudă - DLAF este un bun exemplu şi pentru alte state membre. Suntem foarte mulţumiţi. Ne bucurăm că este foarte operativ şi noi beneficiem de activitatea lui, ne este de folos."

Continuare

OLAF-DNA investigaţie comună într-un caz de fraudă şi corupţie în cadrul programului de distribuire gratuită de alimente în România
Continuare


Legislatie UE
Guvernul Romaniei - Departamentul pentru lupta antifraudă - DLAF
Despre noi | Legislaţie | Controlul fondurilor europene | Coordonarea instituţiilor naţionale | Cooperarea cu OLAF

© Departamentul pentru lupta antifraudă - DLAF