Untitled Document
ATENTIE!! Acest site reprezinta forma veche a paginii oficiale a Departamentului pentru lupta antifrauda.
Pentru a vizualiza noul site al DLAF, accesati antifrauda.gov.ro
English | Hartă site | Contact

Vizita de studiu a reprezentanţilor AFCOS Serbia la Departamentul pentru lupta antifraudă - DLAF, Bucureşti, 6 - 8 mai 2015În perioada 6 - 8 mai 2015, Departamentul pentru lupta antifraudă - DLAF, instituţie naţională de contact cu OLAF, a găzduit o vizită de studiu a reprezentanţilor AFCOS Serbia, ai Parchetului şi Ministerului de Interne sârb, finanţată prin Instrumentul TAIEX al Comisiei Europene.Obiectivul principal al vizitei a fost consolidarea sistemului AFCOS Serbia prin întărirea competenţelor sale în domeniul protecţiei intereselor financiare ale Uniunii Europene. Astfel, în cadrul celor 3 zile ale vizitei, participanţii s-au familiarizat cu noţiuni referitoare la: organizarea şi funcţionarea DLAF, Strategia Naţională de Luptă Antifraudă la nivel naţional, conflictul de interese în cheltuirea fondurilor europene, managementul de risc, cooperarea dintre instituţiile naţionale cu competenţe PIF, colaborarea cu Oficiul European de Luptă Antifraudă - OLAF, coordonarea/organizarea de seminarii/training-uri, studii de caz în investigarea fraudelor, cooperarea DNA şi a Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale cu OLAF şi DLAF. La întâlniri au participat şi experţi din cadrul: Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Autorităţii de Certificare şi Plată, Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, Agenţiei Naţionale de Integritate, Ministerului Finanţelor Publice, Autorităţii de Audit. Vizita a constituit un prilej de consolidare a relaţiilor dintre cele două servicii de coordonare antifraudă şi de promovare a modelului românesc.
Oficialii europeni despre activitatea DLAF
Giovanni Kessler, Directorul General al OLAF:
"Colaborăm foarte bine cu Direcţia de Luptă Antifraudă - DLAF ."
"Departamentul de Luptă Antifraudă - DLAF este un bun exemplu şi pentru alte state membre. Suntem foarte mulţumiţi. Ne bucurăm că este foarte operativ şi noi beneficiem de activitatea lui, ne este de folos."

Continuare

OLAF-DNA investigaţie comună într-un caz de fraudă şi corupţie în cadrul programului de distribuire gratuită de alimente în România
Continuare


Legislatie UE
Guvernul Romaniei - Departamentul pentru lupta antifraudă - DLAF
Despre noi | Legislaţie | Controlul fondurilor europene | Coordonarea instituţiilor naţionale | Cooperarea cu OLAF

© Departamentul pentru lupta antifraudă - DLAF