Untitled Document
ATENTIE!! Acest site reprezinta forma veche a paginii oficiale a Departamentului pentru lupta antifrauda.
Pentru a vizualiza noul site al DLAF, accesati antifrauda.gov.ro
English | Hartă site | Contact

COMUNICAT privind întânirea bilaterală între şeful AFCOS România (DLAF), Marius Cătălin Vartic şi secretarul general al AFCOS Grecia, Georgios Vassiliadis, Bucureşti, 12 octombrie 2016Miercuri, 12 octombrie, a avut loc, la sediul Departamentului pentru lupta antifraudă - DLAF, întâlnirea bilaterală între şeful AFCOS România (DLAF), domnul Marius Cătălin Vartic şi şeful AFCOS Grecia (Secretariatul General Anticorupţie), domnul secretar general Georgios Vassiliadis. În cadrul bilateralei, şeful DLAF a prezentat istoricul şi cadrul legal aferent organizării şi funcţionării instituţiei, precum şi modul de lucru în cazul verificărilor preliminare şi al investigaţiilor antifraudă. De asemenea, cooperarea cu OLAF şi instituţiile cu rol în domeniul antifraudă, dar şi viziunea DLAF - AFCOS România - cu privire la strategia naţională de luptă împotriva fraudei au fost alte teme ale întâlnirii.La rândul său, domnul secretar general, Georgios Vassiliadis, a expus modul de organizare al entităţii elene, fiind interesat de bunele practici ale DLAF în domeniul investigaţiilor antifraudă.Secretariatul General Anticorupţie (AFCOS Grecia), instituţie aflată în subordinea Ministerului Justiţiei, Transparenţei şi Drepturilor Omului din Grecia, asigură coerenţa şi eficienţa strategiei naţionale de combatere a corupţiei, se ocupă de coordonarea organismelor de audit şi de eficienţa operaţiunilor lor şi, în acelaşi timp, furnizează instrucţiuni şi recomandări relevante celorlalte instituţii implicate. De asemenea, Secretariatul General Anticorupţie este autoritatea responsabilă pentru coordonarea luptei împotriva fraudei (AFCOS). Departamentul pentru lupta antifraudă DLAF este instituţia de contact a Oficiului European de Luptă Antifraudă (OLAF) şi Serviciul de Coordonare Antifraudă (AFCOS) în România. Întâlnirea bilaterală a fost precedată de vizita de lucru a delegaţiei greceşti, desfăşurată la sediul DLAF, în perioada 11 12 octombrie. Aceasta a fost prilejuită de solicitarea exprimată de reprezentaţii Secretariatul General Anticorupţie (AFCOS Grecia), de a cunoaşte şi a se familiariza cu procedurile de lucru ale AFCOS România DLAF, având în vedere că DLAF este un model de succes la nivel european.
Oficialii europeni despre activitatea DLAF
Giovanni Kessler, Directorul General al OLAF:
"Colaborăm foarte bine cu Direcţia de Luptă Antifraudă - DLAF ."
"Departamentul de Luptă Antifraudă - DLAF este un bun exemplu şi pentru alte state membre. Suntem foarte mulţumiţi. Ne bucurăm că este foarte operativ şi noi beneficiem de activitatea lui, ne este de folos."

Continuare

OLAF-DNA investigaţie comună într-un caz de fraudă şi corupţie în cadrul programului de distribuire gratuită de alimente în România
Continuare


Legislatie UE
Guvernul Romaniei - Departamentul pentru lupta antifraudă - DLAF
Despre noi | Legislaţie | Controlul fondurilor europene | Coordonarea instituţiilor naţionale | Cooperarea cu OLAF

© Departamentul pentru lupta antifraudă - DLAF