Untitled Document
ATENTIE!! Acest site reprezinta forma veche a paginii oficiale a Departamentului pentru lupta antifrauda.
Pentru a vizualiza noul site al DLAF, accesati antifrauda.gov.ro
English | Hartă site | Contact

COMUNICAT privind vizita de studiu a AFCOS Italia, la sediul DLAF (AFCOS România), Bucureşti, 25 - 26 octombrie 2016

În perioada 25 - 26 octombrie, la sediul Departamentului pentru lupta antifraudă - DLAF (AFCOS România), are loc vizita de studiu a reprezentanţilor AFCOS Italia. Evenimentul marchează una dintre etapele Proiectului intitulat „Cooperare în domeniul antifraudă”, finanţat prin Programul Hercule III, în care DLAF are calitatea de partener.
Delegaţia italiană este compusă din 2 reprezentanţi ai AFCOS Italia, un reprezentant al Guarda di Finanza şi un delegat al Directoratului General pentru Prevenirea Infracţionalităţii Financiare din cadrul Ministerului Economiei şi Finanţelor - Departamentul Trezoreriei.
Mesele rotunde, organizate cu această ocazie, reunesc și reprezentanţi ai Direcției Naționale Anticorupție, Ministerului Fondurilor Europene, Direcției Generale Antifraudă Fiscală, Direcției Generale a Vămilor, Poliției de Frontieră, Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură, Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, Autorităţii de Audit, Autorităţii de Certificare și Plăți.
Temele supuse dezbaterii sunt următoarele:

  • prezentarea de către AFCOS Italia a Proiectului „Cooperare în domeniul antifraudă”,
  • aspectele operaţionale în lupta împotriva fraudei ale AFCOS România (DLAF),  
  • experienţele româneşti şi italiene în lupta împotriva neregulilor şi fraudelor aduse bugetului Uniunii Europene, cu accent pe frauda transnaţională,
  • cooperarea internaţională în domeniu şi asistenţa juridică.

 Obiectivul general al proiectului derulat de AFCOS Italia îl reprezintă întărirea cooperării între autorităţile competente în domeniul fondurilor europene din statele membre, prin schimbul de experienţă şi bune practici.
Precizăm că Departamentul pentru lupta antifraudă - DLAF este instituţia de contact a Oficiului European de Luptă Antifraudă (OLAF) şi Serviciul de Coordonare Antifraudă (AFCOS) în România.
La rândul său, AFCOS Italia, înfiinţat prin Decretul prezidenţial nr. 91/14.05.2007, sub denumirea de Comitetul pentru lupta antifraudă, funcţionează în cadrul Preşedinţiei Consiliului de Miniştri - Departamentul pentru Afaceri Europene şi este condus de ministrul pentru Afaceri Europene.

Serviciul relaţii mass-media, protocol şi registratură

Oficialii europeni despre activitatea DLAF
Giovanni Kessler, Directorul General al OLAF:
"Colaborăm foarte bine cu Direcţia de Luptă Antifraudă - DLAF ."
"Departamentul de Luptă Antifraudă - DLAF este un bun exemplu şi pentru alte state membre. Suntem foarte mulţumiţi. Ne bucurăm că este foarte operativ şi noi beneficiem de activitatea lui, ne este de folos."

Continuare

OLAF-DNA investigaţie comună într-un caz de fraudă şi corupţie în cadrul programului de distribuire gratuită de alimente în România
Continuare


Legislatie UE
Guvernul Romaniei - Departamentul pentru lupta antifraudă - DLAF
Despre noi | Legislaţie | Controlul fondurilor europene | Coordonarea instituţiilor naţionale | Cooperarea cu OLAF

© Departamentul pentru lupta antifraudă - DLAF