Untitled Document
ATENTIE!! Acest site reprezinta forma veche a paginii oficiale a Departamentului pentru lupta antifrauda.
Pentru a vizualiza noul site al DLAF, accesati antifrauda.gov.ro
English | Hartă site | Contact

COMUNICAT
privind participarea DLAF la conferința internațională a proiectului Banii și politica - legătura dintre resursele publice și finanțarea ilegală a partidelor politice, 7 – 8 septembrie 2017

 

Departamentul pentru lupta antifraudă - DLAF participă, în perioada 7 - 8 septembrie, la conferința internațională Banii și politica - legătura dintre resursele publice și finanțarea ilegală a partidelor politice. Evenimentul, organizat de Asociația Expert Forum, face parte dintr-un proiect finanțat de către Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF), prin Programul HERCULE III.

Scopul conferinței este de a analiza mecanismele mai puțin vizibile prin care se asigură finanțarea ilegală a partidelor și a campaniilor electorale, în special prin achiziții publice, respectiv prin abuzul de resurse de la companiile de stat. Pentru exemplificare, se va examina modul în care sunt utilizate fondurile naționale și UE pentru infrastructură.

DLAF va prezenta activitatea de control şi studii de caz, în cadrul sesiunii de lucru „Abuzul de resurse publice și vulnerabilitățile legate de fondurile europene și naționale”.

Mai mult de 60 de experți în finanțarea partidelor, procurori, jurnaliști de investigație și experți în achiziții publice vor participa la eveniment, provenind din țări precum România, Croația, Bulgaria, Lituania, Estonia, Republica Cehă, Polonia, Austria, Letonia, Moldova, Ucraina, Georgia, Belgia, Franța, Italia sau Spania.

Expert Forum (EFOR) a publicat deja mai multe rapoarte legate de alocarea fondurilor publice naționale pentru investiții, prin care a arătat faptul că există vulnerabilități în cadrul proceselor de alocare, achiziție publică și implementare. Printre concluziile rapoartelor EFOR se numără faptul că o serie de companii apropiate de partidele politice sau de factorii de influență de la nivel local şi central câștigă constant un număr semnificativ de contracte publice.

Oficialii europeni despre activitatea DLAF
Giovanni Kessler, Directorul General al OLAF:
"Colaborăm foarte bine cu Direcţia de Luptă Antifraudă - DLAF ."
"Departamentul de Luptă Antifraudă - DLAF este un bun exemplu şi pentru alte state membre. Suntem foarte mulţumiţi. Ne bucurăm că este foarte operativ şi noi beneficiem de activitatea lui, ne este de folos."

Continuare

OLAF-DNA investigaţie comună într-un caz de fraudă şi corupţie în cadrul programului de distribuire gratuită de alimente în România
Continuare


Legislatie UE
Guvernul Romaniei - Departamentul pentru lupta antifraudă - DLAF
Despre noi | Legislaţie | Controlul fondurilor europene | Coordonarea instituţiilor naţionale | Cooperarea cu OLAF

© Departamentul pentru lupta antifraudă - DLAF