Untitled Document
ATENTIE!! Acest site reprezinta forma veche a paginii oficiale a Departamentului pentru lupta antifrauda.
Pentru a vizualiza noul site al DLAF, accesati antifrauda.gov.ro
English | Hartă site | Contact

COMUNICAT
privind participarea DLAF la grupul de lucru Cooperare transnațională între autorități de aplicare a legii pentru întărirea activității de prevenire și luptă împotriva fraudei cu fonduri europene/subvenții acordate în domeniul agriculturii, Craiova, 6 - 7 noiembrie 2017

Departamentul pentru lupta antifraudă – DLAF participă în perioada 6 – 7 noiembrie, la grupul de lucru din cadrul proiectului Cooperare transnațională între autorități de aplicare a legii pentru întărirea activității de prevenire și luptă împotriva fraudei cu fonduri europene/subvenții acordate în domeniul agriculturii. Grupul de lucru esteorganizat la Craiova, de către Inspectoratul Poliţiei Judeţene DOLJ, prin Programul Hercule III 2014-2020.

 Evenimentul reuneşte reprezentanți ai celor cinci instituții partenere implicate în proiect din România, Bulgaria, Polonia și Republica Moldova, specialiști din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Direcției de Investigare a Criminalității Economice a Inspectoratului General al Poliției Române.

Scopul grupului de lucru este de a dezvolta un instrument de lucru comun pentru a facilita și sprijini activitatea actorilor implicați în combaterea fraudei din acest sector de activitate și de a îmbunătăți și dezvolta relațiile inter-instituționale stabilite în perioada de implementare a proiectului în cauză, respectiv, elaborarea unei broșuri pentru polițiștii și specialiștii care desfășoară activități în domeniul combaterii fraudei, în special în domeniul combaterii neregulilor frauduloase comise cu subvenții în agricultură.

Obiectivul general al proiectului este realizarea schimbului de experiență și bune practici între personalul autorităților de aplicare a legii de la nivel național și internațional, precum și diseminarea de cunoștințe relevante privind măsuri, metode și instrumente utilizate în prevenirea, investigarea și combaterea fraudei, în special a activităților frauduloase săvârșite în domeniul subvențiilor în agricultură.

DLAF a mai participat în cadrul acestui proiect la două evenimente: conferința de lansare și un atelier de lucru desfășurate de către IPJ Călărași în perioada 13-15 martie 2017 în municipiul Călărași.

 

Oficialii europeni despre activitatea DLAF
Giovanni Kessler, Directorul General al OLAF:
"Colaborăm foarte bine cu Direcţia de Luptă Antifraudă - DLAF ."
"Departamentul de Luptă Antifraudă - DLAF este un bun exemplu şi pentru alte state membre. Suntem foarte mulţumiţi. Ne bucurăm că este foarte operativ şi noi beneficiem de activitatea lui, ne este de folos."

Continuare

OLAF-DNA investigaţie comună într-un caz de fraudă şi corupţie în cadrul programului de distribuire gratuită de alimente în România
Continuare


Legislatie UE
Guvernul Romaniei - Departamentul pentru lupta antifraudă - DLAF
Despre noi | Legislaţie | Controlul fondurilor europene | Coordonarea instituţiilor naţionale | Cooperarea cu OLAF

© Departamentul pentru lupta antifraudă - DLAF