Untitled Document
ATENTIE!! Acest site reprezinta forma veche a paginii oficiale a Departamentului pentru lupta antifrauda.
Pentru a vizualiza noul site al DLAF, accesati antifrauda.gov.ro
English | Hartă site | Contact

COMUNICAT 
privind programul ”Educația juridică în unitățile de învățământ preuniversitar” – măsură de prevenție, Bucureşti, 26-30 martie 2018

Reprezentanții Departamentului pentru lupta antifraudă – DLAF au susținut, în calitate de experți voluntari, în data de 26 și 28 martie, cursuri interactive de educație juridică, pentru elevii din clasele a III -a și a IV-a din cadrul școlilor gimnaziale "George Bacovia" și "Leonardo da Vinci" din București. La activități au participat 180 de elevi și cadre didactice din învățământul primar.

Noțiunile prezentate au privit cadrul juridic general național și european, drepturile, libertățile şi obligaţiile, cetățenia națională și europeană, modalități de prevenire și combatere a corupției.

Activitățile au fost organizate, în baza Protocolului de colaborare privind educaţia juridică în şcoli semnat de Ministerul Justiției, Ministerul Educației Naționale, Ministerul Public, Consiliul Superior al Magistraturii și Înalta Curte de Casație și Justiție. Departamentul pentru lupta antifraudă – DLAF s-a alăturat demersului și a aderat la Protocol, în a doua parte anului 2017, susţinând astfel, prin educaţie, dimensiunea preventivă a protecției intereselor financiare ale Uniunii Europene în România.

Conceptul de educaţie juridică în şcoli este menit să promoveze statul de drept și democrația în societate, în general, și în rândul tinerelor generații, în special, prin comunicarea de noțiuni de educație juridică adaptate nivelurilor de învățământ primar, secundar și liceal, într-o manieră atractivă care să conțină informații relevante pentru elevi și cadre didactice.

Activități similare s-au desfășurat în perioada 05 - 09 martie 2018, în baza aceluiași Protocol.
http://old.antifrauda.gov.ro/ro/presa/comunicate_de_presa/comunicate_martie_2017/8-martie-2018.

Mai multe informații privind Protocolul precum și Raportul aferent activităților derulate pe parcursul anului 2017 pot fi consultate accesând: http://www.just.ro/educatie-juridica/.

Oficialii europeni despre activitatea DLAF
Giovanni Kessler, Directorul General al OLAF:
"Colaborăm foarte bine cu Direcţia de Luptă Antifraudă - DLAF ."
"Departamentul de Luptă Antifraudă - DLAF este un bun exemplu şi pentru alte state membre. Suntem foarte mulţumiţi. Ne bucurăm că este foarte operativ şi noi beneficiem de activitatea lui, ne este de folos."

Continuare

OLAF-DNA investigaţie comună într-un caz de fraudă şi corupţie în cadrul programului de distribuire gratuită de alimente în România
Continuare


Legislatie UE
Guvernul Romaniei - Departamentul pentru lupta antifraudă - DLAF
Despre noi | Legislaţie | Controlul fondurilor europene | Coordonarea instituţiilor naţionale | Cooperarea cu OLAF

© Departamentul pentru lupta antifraudă - DLAF