Untitled Document
ATENTIE!! Acest site reprezinta forma veche a paginii oficiale a Departamentului pentru lupta antifrauda.
Pentru a vizualiza noul site al DLAF, accesati antifrauda.gov.ro
English | Hartă site | Contact

COMUNICAT
privind participarea DLAF la vizita de studiu în România a Agenției Lituaniene pentru Achiziții Publice,
București, 23 – 25 aprilie 2018

 

În perioada 23 – 25 aprilie, Departamentul pentru lupta antifraudă - DLAF participă la vizita de studiu în România a Agenției Lituaniene pentru Achiziții Publice. Evenimentul,  coordonat de Ministerul Fondurilor Europene (MFE), este derulat prin intermediul instrumentului TAIEX-REGIO PEER 2 PEER al Comisiei Europene – DG REGIO.

Scopul vizitei de studiu a delegației lituaniene este cunoașterea sistemului românesc de achiziții publice și a ultimelor sale reforme. Subiectele de pe agendă sunt schimbul de experiență din zona controlului ex-ante și ex-post, implementarea recomandărilor sau a constatărilor, măsuri de prevenire a corupției, cu exemple de bună practică din experiența României. În acest context, reprezentanții DLAF vor prezenta rolul și principalele atribuții ale instituției în domeniul PIF și vor pune în discuție în cazuistica întâlnită în practică.

Pe lângă DLAF, MFE a mai implicat în organizare și alte instituții naționale cu atribuții în domeniul achizițiilor publice, precum Agenția Națională pentru Achiziții Publice, Agenția Națională de Integritate, Autoritatea de Audit, Consiliul Concurenței.

Oficialii europeni despre activitatea DLAF
Giovanni Kessler, Directorul General al OLAF:
"Colaborăm foarte bine cu Direcţia de Luptă Antifraudă - DLAF ."
"Departamentul de Luptă Antifraudă - DLAF este un bun exemplu şi pentru alte state membre. Suntem foarte mulţumiţi. Ne bucurăm că este foarte operativ şi noi beneficiem de activitatea lui, ne este de folos."

Continuare

OLAF-DNA investigaţie comună într-un caz de fraudă şi corupţie în cadrul programului de distribuire gratuită de alimente în România
Continuare


Legislatie UE
Guvernul Romaniei - Departamentul pentru lupta antifraudă - DLAF
Despre noi | Legislaţie | Controlul fondurilor europene | Coordonarea instituţiilor naţionale | Cooperarea cu OLAF

© Departamentul pentru lupta antifraudă - DLAF