Untitled Document
ATENTIE!! Acest site reprezinta forma veche a paginii oficiale a Departamentului pentru lupta antifrauda.
Pentru a vizualiza noul site al DLAF, accesati antifrauda.gov.ro
English | Hartă site | Contact

COMUNICAT
privind participarea DLAF la evenimentul Dezbatere privind situațiile de incompatibilitate și conflict de interese ce pot apărea în cadrul echipelor de management, pe parcursul implementării proiectelor
București, 26 aprilie 2018

 

Departamentul pentru lupta antifraudă – DLAF participă joi, 26 aprilie, la evenimentul Dezbatere privind situațiile de incompatibilitate și conflict de interese ce pot apărea în cadrul echipelor de management, pe parcursul implementării proiectelor, organizat de către Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” București. Activitatea face parte din proiectul „Dezvoltarea capacității de prevenire și investigare a situațiilor de incompatibilitate și conflict de interese ce afectează interesele financiare ale Uniunii Europene – DeCInCo_UE”, cofinanțat din Programul Hercule III 2014-2020.

Scopul dezbaterii este identificarea situațiilor sancționate cu corecții financiare, existente în evidențele autorităților publice, și obținerea celor mai bune concluzii privind cazurile de incompatibilități și conflicte de interes constatate de organismele abilitate.

Evenimentul reunește reprezentanții Curții de Conturi, autorităților de management, Ministerului Finanțelor Publice, Ministerului Fondurilor Europene, Ministerului Afacerilor Interne, Agenției Naționale de Integritate, Agenției Naționale pentru Achiziții Publice, procurori și judecători din cadrul Ministerului Public și Ministerului Justiției și reprezentanți ai beneficiarilor de finanțare.

Obiectivul general al Proiectului Academiei constă în identificarea cauzelor care pot genera situații de incompatibilitate și conflict de interese ce afectează interesele financiare ale Uniunii Europene, transpuse în studii si dezbateri.

Oficialii europeni despre activitatea DLAF
Giovanni Kessler, Directorul General al OLAF:
"Colaborăm foarte bine cu Direcţia de Luptă Antifraudă - DLAF ."
"Departamentul de Luptă Antifraudă - DLAF este un bun exemplu şi pentru alte state membre. Suntem foarte mulţumiţi. Ne bucurăm că este foarte operativ şi noi beneficiem de activitatea lui, ne este de folos."

Continuare

OLAF-DNA investigaţie comună într-un caz de fraudă şi corupţie în cadrul programului de distribuire gratuită de alimente în România
Continuare


Legislatie UE
Guvernul Romaniei - Departamentul pentru lupta antifraudă - DLAF
Despre noi | Legislaţie | Controlul fondurilor europene | Coordonarea instituţiilor naţionale | Cooperarea cu OLAF

© Departamentul pentru lupta antifraudă - DLAF