Untitled Document
ATENTIE!! Acest site reprezinta forma veche a paginii oficiale a Departamentului pentru lupta antifrauda.
Pentru a vizualiza noul site al DLAF, accesati antifrauda.gov.ro
English | Hartă site | Contact

COMUNICAT
privind participarea DLAF la atelierul de lucru al Rețelei Europene de Prevenire a Criminalității, Bruxelles, 28 august 2018

Departamentul pentru lupta antifraudă – DLAF participă marți, 28 august, la Bruxelles, la atelierul de lucru în domeniul fraudelor și înșelăciunilor telefonice. Evenimentul este organizat de Rețeaua Europeană de Prevenire a Criminalității (EUCPN).

Rețeaua Europeană de Prevenire a Criminalității promovează cunoștințele și practicile de prevenire a criminalității în rândul statelor membre ale UE. În cadrul fiecărei Președinții, EUCPN publică un set de instrumente cu sfaturi practice pentru a ajuta practicienii în eforturile lor de prevenire a criminalității.

Preşedinţia Reţelei este asigurată, prin rotaţie, pe o perioadă de 6 luni, de statul care asigură Preşedinţia Consiliului U.E. România va asigura Preşedinţia Consiliului şi, implicit, a EUCPN, în perioada ianuarie - iunie 2019, iar în perioada ianuarie 2018 - decembrie 2019, România va face parte din Comitetul Executiv.
România este membră a Reţelei Europene de Prevenire a Criminalităţii din anul 2007, odată cu aderarea la Uniunea Europeană.

Oficialii europeni despre activitatea DLAF
Giovanni Kessler, Directorul General al OLAF:
"Colaborăm foarte bine cu Direcţia de Luptă Antifraudă - DLAF ."
"Departamentul de Luptă Antifraudă - DLAF este un bun exemplu şi pentru alte state membre. Suntem foarte mulţumiţi. Ne bucurăm că este foarte operativ şi noi beneficiem de activitatea lui, ne este de folos."

Continuare

OLAF-DNA investigaţie comună într-un caz de fraudă şi corupţie în cadrul programului de distribuire gratuită de alimente în România
Continuare


Legislatie UE
Guvernul Romaniei - Departamentul pentru lupta antifraudă - DLAF
Despre noi | Legislaţie | Controlul fondurilor europene | Coordonarea instituţiilor naţionale | Cooperarea cu OLAF

© Departamentul pentru lupta antifraudă - DLAF