Untitled Document
ATENTIE!! Acest site reprezinta forma veche a paginii oficiale a Departamentului pentru lupta antifrauda.
Pentru a vizualiza noul site al DLAF, accesati antifrauda.gov.ro
English | Hartă site | Contact

COMUNICAT
privind participarea DLAF la evenimentul Integrity Pact Stakeholder Event, Bucureşti, 14 decembrie 2017

Departamentul pentru lupta antifraudă – DLAF participă miercuri, 14 decembrie, la evenimentul Integrity Pact Stakeholder Event, organizat de Transparency International și finanțat de Comisia Europeană. Scopul întâlnirii este de a disemina bunele practici, realizările proiectului "Pacte de integritate - Mecanisme de control civil de protecție a fondurilor UE, Faza 2" și de a discuta direcțiile viitoare de acțiune.

Evenimentul va reuni reprezentanți din cadrul autorităților contractante, ai autorităților de management și ai organizațiilor societății civile.

În ianuarie 2016, Comisia Europeană - Direcția Generală Politică Regională și Urbană – şi Transparency International au lansat Proiectul "Pacte de integritate - Mecanisme de control civil de protecție a fondurilor UE, Faza 2", un instrument inovator de asigurare a transparenței, responsabilității și eficienței sporite în contractele publice cofinanțate din fondurile europene structurale și de investiții. Proiectul se derulează pe o perioadă de patru ani și face parte dintr-o serie de măsuri ale Comisiei Europene pentru sprijinirea Statelor Membre, în vederea gestionării eficiente a investițiilor europene.

În cadrul proiectului, au fost selectate 17 pacte de integritate pilot, implementate în 11 State Membre: Bulgaria, Republica Cehă, Grecia, Ungaria, Lituania, Letonia, Slovenia, Portugalia, România, Italia și Polonia. Acestea vizează sectoare precum transport, consolidarea capacității administrative și instituționale, cultură, monitorizare, mediu, energie, educație, cercetare și dezvoltare, investiții teritoriale integrate și servicii de sănătate. Suma totală investită în aceste proiecte depășește 920 de milioane de euro.

Oficialii europeni despre activitatea DLAF
Giovanni Kessler, Directorul General al OLAF:
"Colaborăm foarte bine cu Direcţia de Luptă Antifraudă - DLAF ."
"Departamentul de Luptă Antifraudă - DLAF este un bun exemplu şi pentru alte state membre. Suntem foarte mulţumiţi. Ne bucurăm că este foarte operativ şi noi beneficiem de activitatea lui, ne este de folos."

Continuare

OLAF-DNA investigaţie comună într-un caz de fraudă şi corupţie în cadrul programului de distribuire gratuită de alimente în România
Continuare


Legislatie UE
Guvernul Romaniei - Departamentul pentru lupta antifraudă - DLAF
Despre noi | Legislaţie | Controlul fondurilor europene | Coordonarea instituţiilor naţionale | Cooperarea cu OLAF

© Departamentul pentru lupta antifraudă - DLAF