Untitled Document
ATENTIE!! Acest site reprezinta forma veche a paginii oficiale a Departamentului pentru lupta antifrauda.
Pentru a vizualiza noul site al DLAF, accesati antifrauda.gov.ro
English | Hartă site | Contact

COMUNICAT
privind prima reuniune a Rețelei de Raportare a Neregulilor, aferente Cadrului Financiar Multianual 2014 - 2020, Bucureşti, 26 februarie 2018

Departamentul pentru lupta antifraudă – DLAF, în calitate de coordonator național al raportării neregulilor către Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF), a organizat marţi, 26 februarie, prima reuniune a Rețelei de Raportare a Neregulilor privind fondurile europene structurale, de investiții şi pentru agricultură, aferente Cadrului Financiar Multianual 2014 – 2020.

Obiectivul principal al evenimentului l-a constituit discutarea aspectelor privind cadrul instituțional actual de raportare către OLAF a neregulilor și a suspiciunilor de fraudă, în ceea ce privește fondurile structurale, de investiții şi pentru agricultură, precum și problematica aplicării unitare a legislației naționale și europene în domeniu.

În cadrul întâlnirii, au fost dezbătute următoarele subiecte:

  • procesul de raportare a neregulilor - contextul actual,
  • disfuncționalități și măsuri în vederea optimizării procesului de raportare,
  • principalele concluzii privind numărul cazurilor de neregulă raportate către OLAF și a cererilor de gestionare a acestora,
  • aspecte tehnice privind completarea rapoartelor de nereguli.

La reuniune au participat reprezentanți ai Direcției Generale Programe Europene Capacitatea Administrativă, ai Direcției Generale Programul Operațional Regional, ai Direcției Generale Cooperare Teritorială Europeană și ai Serviciului de Certificare, din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. De asemenea, au fost prezenţi reprezentanţi ai Direcției Generale Programe Europene Capital Uman, ai Direcției Generale Programe Europene Infrastructura Mare, ai Direcției Generale Programe Europene Competitivitate şi ai Direcției Generale Asistență Tehnică Programe Europene, din cadrul Ministerului Fondurilor Europene. Au mai participat reprezentanţi ai Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, ai Direcției Generale Pescuit  - Autoritatea de Management pentru Pescuit și Afaceri Maritime şi ai Direcției pentru Coordonarea Agențiilor de Plăți, din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

DLAF își propune organizarea, trimestrial, a reuniunilor Rețelei de Raportare a Neregulilor. Scopul acestor întâlniri este acela de a asigura o aplicare coerentă şi unitară a cerințelor europene și naționale de raportare, la nivelul tuturor autorităților naționale. Totodată, având in vedere dezvoltarea tehnică permanentă a Sistemului de Management al Neregulilor – IMS, DLAF își propune organizarea sesiunilor de formare a utilizatorilor AFIS-IMS, în perioada imediat următoare închiderii procedurii de raportare aferente ultimului trimestru al anului 2017.

Oficialii europeni despre activitatea DLAF
Giovanni Kessler, Directorul General al OLAF:
"Colaborăm foarte bine cu Direcţia de Luptă Antifraudă - DLAF ."
"Departamentul de Luptă Antifraudă - DLAF este un bun exemplu şi pentru alte state membre. Suntem foarte mulţumiţi. Ne bucurăm că este foarte operativ şi noi beneficiem de activitatea lui, ne este de folos."

Continuare

OLAF-DNA investigaţie comună într-un caz de fraudă şi corupţie în cadrul programului de distribuire gratuită de alimente în România
Continuare


Legislatie UE
Guvernul Romaniei - Departamentul pentru lupta antifraudă - DLAF
Despre noi | Legislaţie | Controlul fondurilor europene | Coordonarea instituţiilor naţionale | Cooperarea cu OLAF

© Departamentul pentru lupta antifraudă - DLAF