Untitled Document
ATENTIE!! Acest site reprezinta forma veche a paginii oficiale a Departamentului pentru lupta antifrauda.
Pentru a vizualiza noul site al DLAF, accesati antifrauda.gov.ro
English | Hartă site | Contact

COMUNICAT
privind organizarea de consultări pe marginea Strategiei Naţionale de Luptă Antifraudă - SNLAF

În calitate de coordonator naţional al luptei antifraudă în România,Departamentul pentru lupta antifraudă – DLAF organizează, la sediul său, pe parcursul lunii februarie, o serie de consultări pemarginea proiectului Strategiei Naţionale de Luptă Antifraudă – SNLAF,aferente Cadrului Financiar Multianual 2014 – 2020.
Întrucât protecţia intereselor financiare ale Uniunii Europene în România necesită un  efort conjugat, au fost invitate la discuţii instituţiile naţionale cu atribuţii în domeniul luptei antifraudă, în vederea definitivării SNLAF.
Obiectivele generale ale Strategiei vizează consolidarea sistemului naţional antifraudă, creşterea gradului de prevenire şi combatere a fraudelor cu fonduri europene, dar şi recuperarea fondurilor utilizate necorespunzător.
În contextul globalizării accelerate, frauda este un fenomen continuu, iar tehnicile şi schemele de fraudare, tot mai performante şi mai sofisticate, abuzează de tehnologiile moderne şi de libertăţile oferite de piaţa internă a Uniunii Europene.
Regulamentele adoptate cu privire la CadrulFinanciar Multianual 2014 – 2020impun adaptarea instituţiilor şi a cadrului legal operaţional naţional la noile modificări, pentru a nu lăsa zone vulnerabile sau descoperite ce pot fi exploatate de fraudatori.Aşadar, la nivel naţional, este nevoie de un sistem antifraudă consolidat şi performant, dublat de un cadru legal stabil.

Serviciul relaţii mass-media, protocol şi registratură

Oficialii europeni despre activitatea DLAF
Giovanni Kessler, Directorul General al OLAF:
"Colaborăm foarte bine cu Direcţia de Luptă Antifraudă - DLAF ."
"Departamentul de Luptă Antifraudă - DLAF este un bun exemplu şi pentru alte state membre. Suntem foarte mulţumiţi. Ne bucurăm că este foarte operativ şi noi beneficiem de activitatea lui, ne este de folos."

Continuare

OLAF-DNA investigaţie comună într-un caz de fraudă şi corupţie în cadrul programului de distribuire gratuită de alimente în România
Continuare


Legislatie UE
Guvernul Romaniei - Departamentul pentru lupta antifraudă - DLAF
Despre noi | Legislaţie | Controlul fondurilor europene | Coordonarea instituţiilor naţionale | Cooperarea cu OLAF

© Departamentul pentru lupta antifraudă - DLAF