Untitled Document
ATENTIE!! Acest site reprezinta forma veche a paginii oficiale a Departamentului pentru lupta antifrauda.
Pentru a vizualiza noul site al DLAF, accesati antifrauda.gov.ro
English | Hartă site | Contact

COMUNICAT

privind participarea DLAF la Școala de Vară pentru tinerii practicieni anticorupție din Europa de Sud-Est , Belgrad, 9 - 12 iulie 2018


În perioada 9 -12 iulie, un reprezentant al Departamentului pentru lupta antifraudă - DLAF participă, la Belgrad, la Școala de Vară pentru tinerii practicieni anticorupție din Europa de Sud-Est .

Evenimentul cu tema ,,Investigarea corupției și confiscarea produselor infracțiunii - metode și instrumente utile" este organizat de Inițiativa Regională Anticorupție (RAI), organizație înființată în anul 2000, la Sarajevo, ca Iniţiativa Anticorupţie a Pactului de Stabilitate (SPAI) în scopul reducerii fenomenului de corupţie din zona Europei de Sud-Est.

Proiectul urmărește pregătirea participanților în domeniul luptei anticorupție, cu accent pe investigațiile privind infracțiunile în domeniul utilizării fondurilor europene, pe recuperarea bunurilor provenite din infracțiuni dar și prin schimb de experiență și bune practici din regiune.

În prezent, Iniţiativa conţine 9 state membre din regiune: Albania, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Macedonia, Muntenegru, Moldova, România şi Serbia plus un observator - Misiunea ONU în Kosovo.

Oficialii europeni despre activitatea DLAF
Giovanni Kessler, Directorul General al OLAF:
"Colaborăm foarte bine cu Direcţia de Luptă Antifraudă - DLAF ."
"Departamentul de Luptă Antifraudă - DLAF este un bun exemplu şi pentru alte state membre. Suntem foarte mulţumiţi. Ne bucurăm că este foarte operativ şi noi beneficiem de activitatea lui, ne este de folos."

Continuare

OLAF-DNA investigaţie comună într-un caz de fraudă şi corupţie în cadrul programului de distribuire gratuită de alimente în România
Continuare


Legislatie UE
Guvernul Romaniei - Departamentul pentru lupta antifraudă - DLAF
Despre noi | Legislaţie | Controlul fondurilor europene | Coordonarea instituţiilor naţionale | Cooperarea cu OLAF

© Departamentul pentru lupta antifraudă - DLAF