Untitled Document
ATENTIE!! Acest site reprezinta forma veche a paginii oficiale a Departamentului pentru lupta antifrauda.
Pentru a vizualiza noul site al DLAF, accesati antifrauda.gov.ro
English | Hartă site | Contact

COMUNICAT
privind participarea DLAF la conferința Mecanisme de prevenire a corupției în cadrul proiectelor finanțate de UE, București, 28 iunie 2018

 

Un reprezentant al Departamentului pentru lupta antifraudă – DLAF participă joi, 28 iunie, în calitate de lector, la conferința Mecanisme de prevenire a corupției în cadrul proiectelor finanțate de UE. Evenimentul, organizatdeCentrul de Resurse Juridice (CRJ), face parte din proiectul co-finanțat de Comisia Europeană, prin programul Hercule III,”Corupția în proiectele finanțate de Uniunea Europeană: analiza tiparelor de corupție, a mecanismelor de prevenire și a strategiilor de investigare (CEP)”.

Temele de analiză de pe agenda conferinței vizează metodele de prevenire, informare și conștientizare privind corupția / frauda împotriva intereselor financiare ale UE, dezvoltate de autoritățile din statele membre.

Obiectivul proiectului CRJ este acela de a dezvolta înțelegerea părților interesate cu privire la corupția în cadrul proiectelor finanțate de UE, prin identificarea tiparelor de corupție care afectează fondurile UE. De asemenea, se propun soluții disponibile în 10 state care se confruntă cu provocări de durată în ceea ce privește fenomenul corupției (6 state membre: Bulgaria, Croația, Grecia, Italia, România, Ungaria și 4 țări candidate: Albania, Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei, Muntenegru și Serbia). Grupul- țintă este reprezentat de agenții de aplicare a legii, autorități ale administrației publice, societatea civilă, sectorul de afaceri, mediul academic.

Oficialii europeni despre activitatea DLAF
Giovanni Kessler, Directorul General al OLAF:
"Colaborăm foarte bine cu Direcţia de Luptă Antifraudă - DLAF ."
"Departamentul de Luptă Antifraudă - DLAF este un bun exemplu şi pentru alte state membre. Suntem foarte mulţumiţi. Ne bucurăm că este foarte operativ şi noi beneficiem de activitatea lui, ne este de folos."

Continuare

OLAF-DNA investigaţie comună într-un caz de fraudă şi corupţie în cadrul programului de distribuire gratuită de alimente în România
Continuare


Legislatie UE
Guvernul Romaniei - Departamentul pentru lupta antifraudă - DLAF
Despre noi | Legislaţie | Controlul fondurilor europene | Coordonarea instituţiilor naţionale | Cooperarea cu OLAF

© Departamentul pentru lupta antifraudă - DLAF