Untitled Document
ATENTIE!! Acest site reprezinta forma veche a paginii oficiale a Departamentului pentru lupta antifrauda.
Pentru a vizualiza noul site al DLAF, accesati antifrauda.gov.ro
English | Hartă site | Contact

Comunicat ocazionat de Ziua Europei

Cu ocazia Zilei Europei, Departamentul pentru lupta antifraudă – DLAF transmite un mesaj de felicitare partenerilor europeni, Oficiului European de Luptă Antifraudă - OLAF şi AFCOS-urilor din celelalte state membre.

DLAF reiterează angajamentul şi implicarea sa în respectarea valorilor europene şi susţine principiile fundamentale ale Uniunii Europene.

În calitate de coordonator naţional al luptei antifraudă, DLAF invită toţi actorii implicaţi în gestionarea şi cheltuirea fondurilor europene în România la o atitudine conformă cu prevederile art. 325 TFUE şi convergentă, spre o luptă comună şi eficientă de natură să protejeze adecvat interesele financiare ale UE în România.

La baza ideii de unitate a Europei într-o Uniune Europeană, a stat declaraţia lui Robert Schuman, din 9 mai 1950, potrivit căreia statele europene ar trebui să fie strâns unite, din punct de vedere economic, într-o comunitate, în serviciul păcii, astfel încât să nu mai fie posibile războaie între ele. Europa, cu valorile sale și modul său de viață, reprezintă pentru lumea întreagă un model de schimbare și transformare democratică.

Mai multe informaţii privind manifestările organizate cu prilejul Zilei Europei pot fi regăsite pe pagina de internet a Uniunii Europene (https://europa.eu/european-union/about-eu/symbols/europe-day_ro) şi a Reprezentanţei Comisiei Europene în România (http://ec.europa.eu/romania/events/europe-day_en).

Bucureşti, 9 mai 2017

 

Oficialii europeni despre activitatea DLAF
Giovanni Kessler, Directorul General al OLAF:
"Colaborăm foarte bine cu Direcţia de Luptă Antifraudă - DLAF ."
"Departamentul de Luptă Antifraudă - DLAF este un bun exemplu şi pentru alte state membre. Suntem foarte mulţumiţi. Ne bucurăm că este foarte operativ şi noi beneficiem de activitatea lui, ne este de folos."

Continuare

OLAF-DNA investigaţie comună într-un caz de fraudă şi corupţie în cadrul programului de distribuire gratuită de alimente în România
Continuare


Legislatie UE
Guvernul Romaniei - Departamentul pentru lupta antifraudă - DLAF
Despre noi | Legislaţie | Controlul fondurilor europene | Coordonarea instituţiilor naţionale | Cooperarea cu OLAF

© Departamentul pentru lupta antifraudă - DLAF