Untitled Document
ATENTIE!! Acest site reprezinta forma veche a paginii oficiale a Departamentului pentru lupta antifrauda.
Pentru a vizualiza noul site al DLAF, accesati antifrauda.gov.ro
English | Hartă site | Contact

Participarea Departamentului pentru lupta antifraudă – DLAF la prima reuniune a Grupului de lucru „Prevenirea fraudei din cadrul Comitetului Consultativ pentru Coordonarea Luptei Antifraudă” (COCOLAF), Bruxelles, 4 februarie 2016

Departamentul pentru lupta antifraudă – DLAF a participat, în data de 4 februarie 2016, la Bruxelles, la prima reuniune anuală a Grupului de lucru „Prevenirea fraudei din cadrul Comitetului Consultativ pentru Coordonarea Luptei Antifraudă”(COCOLAF).Evenimentul, organizat de Oficiul de Luptă Antifraudă - OLAF, a avut drept temă de dezbatere Orientări generale privind Strategiile Naţionale de Luptă Antifraudă.
Obiectivul grupului de lucru a fost acela de a identifica şi analiza îmbunătăţirile care pot fi aduse de către Statele Membre instrucţiunilor existente în Strategiile naţionale antifraudă în domeniul fondurilor structurale şi al investiţiilor europene - ESIF. Scopul final al dezbaterilor grupului de lucru constă în crearea unui ghid comun, valabil pentru toate domeniile de gestiune partajată a execuţiei bugetare(fondurile structurale şi de investiţii europene, fondurile din domeniul agriculturii şi al afacerilor interne).
La reuniune au participat reprezentanţi ai OLAF, ai directoratelor generale din cadrul Comisiei Europene (DG REGIO, DG AGRI şi DG EMPL), dar şi experţi în domeniul fondurilor europene agricole, structurale şi de investiţii.
Datorită rolului pe care DLAF îl îndeplineşte ca instituţie de contact cu Oficiul European de Luptă Antifraudă,instituţia noastră participă, în mod regulat, la reuniunile COCOLAF şi ale grupurilor sale de lucru.

Oficialii europeni despre activitatea DLAF
Giovanni Kessler, Directorul General al OLAF:
"Colaborăm foarte bine cu Direcţia de Luptă Antifraudă - DLAF ."
"Departamentul de Luptă Antifraudă - DLAF este un bun exemplu şi pentru alte state membre. Suntem foarte mulţumiţi. Ne bucurăm că este foarte operativ şi noi beneficiem de activitatea lui, ne este de folos."

Continuare

OLAF-DNA investigaţie comună într-un caz de fraudă şi corupţie în cadrul programului de distribuire gratuită de alimente în România
Continuare


Legislatie UE
Guvernul Romaniei - Departamentul pentru lupta antifraudă - DLAF
Despre noi | Legislaţie | Controlul fondurilor europene | Coordonarea instituţiilor naţionale | Cooperarea cu OLAF

© Departamentul pentru lupta antifraudă - DLAF