Untitled Document
ATENTIE!! Acest site reprezinta forma veche a paginii oficiale a Departamentului pentru lupta antifrauda.
Pentru a vizualiza noul site al DLAF, accesati antifrauda.gov.ro
English | Hartă site | Contact

 

COMUNICAT DE PRESĂ
privind adoptarea de către statele membre a Regulamentului de instituire a Parchetului European (EPPO), 13 octombrie 2017

DLAF salută adoptarea, în data de 12 octombrie a.c.,în cadrul reuniunii Consiliului de Justiție și Afaceri Interne (JAI),a Regulamentului de instituire a Parchetului European (EPPO).

Prezentul demers reprezintă o cotitură majoră în cultura juridică europeană şi naţională, care va fi de natură să garanteze o mai bună protecţie a intereselor financiare ale Uniunii Europene.

La această reuniune, organizată la Luxemburg, la care au participat 20 de state membre,România a fost reprezentată de o delegaţie din partea Ministerului de Justiţie, condusă de ministrul Justiţiei, domnul Tudorel TOADER.

Parchetul European va fi instituţia responsabilă de investigarea, urmărirea penală și aducerea în fața justiției a autorilor infracțiunilor care aduc atingere intereselor financiare ale Uniunii. Acesta va reuni eforturile europene și naționale de asigurare a respectării legii, pentru a contracara fraudele îndreptate împotriva UE.

Data la care EPPO își va asuma atribuțiile de investigare și de urmărire penală va fi stabilită de Comisie pe baza unei propuneri din partea procurorului-șef european, de îndată ce EPPO va fi instituit. Această dată nu va fi mai devreme de trei ani de la intrarea în vigoare a regulamentului.

Biroul central al Parchetului European va fi la Luxemburg.

http://www.consilium.europa.eu/ro/press/press-releases/2017/10/12-eppo-20-ms-confirms/

Oficialii europeni despre activitatea DLAF
Giovanni Kessler, Directorul General al OLAF:
"Colaborăm foarte bine cu Direcţia de Luptă Antifraudă - DLAF ."
"Departamentul de Luptă Antifraudă - DLAF este un bun exemplu şi pentru alte state membre. Suntem foarte mulţumiţi. Ne bucurăm că este foarte operativ şi noi beneficiem de activitatea lui, ne este de folos."

Continuare

OLAF-DNA investigaţie comună într-un caz de fraudă şi corupţie în cadrul programului de distribuire gratuită de alimente în România
Continuare


Legislatie UE
Guvernul Romaniei - Departamentul pentru lupta antifraudă - DLAF
Despre noi | Legislaţie | Controlul fondurilor europene | Coordonarea instituţiilor naţionale | Cooperarea cu OLAF

© Departamentul pentru lupta antifraudă - DLAF