Untitled Document
ATENTIE!! Acest site reprezinta forma veche a paginii oficiale a Departamentului pentru lupta antifrauda.
Pentru a vizualiza noul site al DLAF, accesati antifrauda.gov.ro
English | Hartă site | Contact

COMUNICAT

privind participarea DLAF la reuniunea Grupului de lucru pentru combaterea fraudei, din cadrul Consiliului Uniunii Europene, Bruxelles, 16 octombrie 2017

În data de 16 octombrie, un reprezentant al Departamentului pentulupta antifraudă - DLAF, va participa, la Bruxelles, la reuniuneaGrupului de lucru pentru combaterea fraudei, din cadrul Consiliului Uniunii Europene. Temele aflate pe agendade lucru vizează Raportul Comisiei Europene către Consiliu și Parlament referitor la protecția intereselor financiare ale UE - 2016,împreună cu setul de documente anexe, Raportul de activitate al OLAF pe 2016 şi aspecte legate de activitatea Comitetului de Supraveghere OLAF.

Grupul de lucru pentru combaterea fraudei (GAF) din cadrul Consiliului Uniunii Europene asistă Consiliul în coordonarea politicilor statelor membre referitoare la protecția intereselor financiare ale UE și lupta împotriva fraudei și a altor activități ilegale care aduc atingere intereselor respective, inclusiv prin abordarea aspectelor referitoare la Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) și la Comitetul de supraveghere al acestuia. În acest sens, GAF este responsabil, printre altele, cu examinarea propunerilor legislative privind combaterea fraudei și activitățile OLAF şi analiza rapoartelor anuale privind protecția intereselor financiare ale UE.

În calitate de coordonator național antifraudă, de instituție de contact cu Oficiul European de Luptă Antifraudă - OLAF şi de Serviciu de Coordonare a Luptei Antifraudă (AFCOS) în România, Departamentul pentru lupta antifraudă - DLAF emite mandatele GAF și participă,după caz, la reuniunile Consiliului Uniunii Europene - Grupul de lucru pentru combaterea fraudei.

Oficialii europeni despre activitatea DLAF
Giovanni Kessler, Directorul General al OLAF:
"Colaborăm foarte bine cu Direcţia de Luptă Antifraudă - DLAF ."
"Departamentul de Luptă Antifraudă - DLAF este un bun exemplu şi pentru alte state membre. Suntem foarte mulţumiţi. Ne bucurăm că este foarte operativ şi noi beneficiem de activitatea lui, ne este de folos."

Continuare

OLAF-DNA investigaţie comună într-un caz de fraudă şi corupţie în cadrul programului de distribuire gratuită de alimente în România
Continuare


Legislatie UE
Guvernul Romaniei - Departamentul pentru lupta antifraudă - DLAF
Despre noi | Legislaţie | Controlul fondurilor europene | Coordonarea instituţiilor naţionale | Cooperarea cu OLAF

© Departamentul pentru lupta antifraudă - DLAF