Untitled Document
ATENTIE!! Acest site reprezinta forma veche a paginii oficiale a Departamentului pentru lupta antifrauda.
Pentru a vizualiza noul site al DLAF, accesati antifrauda.gov.ro
English | Hartă site | Contact

COMUNICAT

privind participarea DLAF la reuniunea Grupului de lucru pentru combaterea fraudei și la o întâlnire de lucru cu reprezentanții Reprezentanței Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană, Bruxelles, 13 - 14 septembrie 2018

O delegație a Departamentului pentru lupta antifraudă - DLAFparticipă joi, 13 septembrie, la reuniunea Grupului de lucru pentru combaterea fraudei (GAF), din cadrul Consiliului Uniunii Europene.

Subiectele abordate cu ocazia reuniunii sunt Raportul Comisiei Europene către Parlamentul European și Consiliu cu privire la punerea în aplicare și la rezultatele programului „Pericles 2020" pentru protecția monedei euro împotriva falsificării în 2017, precum și propunerea Comisiei Europene pentru modificarea Regulamentului OLAF nr. 883/2013.

Ulterior reuniunii Grupului de lucru, vineri, 14 septembrie, delegația DLAF va participa la o întâlnire de lucru cu oficialii Reprezentanței Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană. În acest context, vor fidiscutate aspecte privind rolul României în calitate deshadow presidency ("președinție din umbră") pe parcursul Președinției Austriei la Consiliul UE, dar și calendarul estimativ al GAF, pentru perioada Președinției României.

Oficialii europeni despre activitatea DLAF
Giovanni Kessler, Directorul General al OLAF:
"Colaborăm foarte bine cu Direcţia de Luptă Antifraudă - DLAF ."
"Departamentul de Luptă Antifraudă - DLAF este un bun exemplu şi pentru alte state membre. Suntem foarte mulţumiţi. Ne bucurăm că este foarte operativ şi noi beneficiem de activitatea lui, ne este de folos."

Continuare

OLAF-DNA investigaţie comună într-un caz de fraudă şi corupţie în cadrul programului de distribuire gratuită de alimente în România
Continuare


Legislatie UE
Guvernul Romaniei - Departamentul pentru lupta antifraudă - DLAF
Despre noi | Legislaţie | Controlul fondurilor europene | Coordonarea instituţiilor naţionale | Cooperarea cu OLAF

© Departamentul pentru lupta antifraudă - DLAF