Untitled Document
ATENTIE!! Acest site reprezinta forma veche a paginii oficiale a Departamentului pentru lupta antifrauda.
Pentru a vizualiza noul site al DLAF, accesati antifrauda.gov.ro
English | Hartă site | Contact

COMUNICAT
privind vizita de studiu a reprezentanților AFCOS Bulgaria și AFCOS Serbia, la sediul DLAF, București, 24 – 28 septembrie 2018

În perioada 24 – 28 septembrie, Departamentul pentru luptă antifraudă  - DLAF va găzdui vizita de studiu a unei delegaţii formată din reprezentanţi ai Serviciilor de coordonare a luptei antifraudă – AFCOS din Bulgaria şi Serbia. Vizita face parte din programul CEPOL Exchange Programme 2018. Scopul acțiunii vizează facilitarea schimbului de experiență şi de bune practici, dar şi dezvoltarea unei culturi europene comune de aplicare a legii.

Cu această ocazie, consilierii DLAF vor prezenta detalii privind protecția intereselor financiare ale Uniuniunii Europene în România, colaborarea dintre instituție și Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF), dar și studii de caz.

De-a lungul celor cinci zile, își vor prezenta propria experiență instituțională din domeniile lor de interes reprezentanți ai Direcției Naționale Anticorupție, Băncii Naționale a României, Oficiului Naţional de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, Serviciului Combaterea Criminalităţii Informatice din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate (Inspectoratul General al Poliției Române), Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, Autoritatății de Audit (Curtea de Conturi), Autorității de Certificare și Plată (Ministerul Finanțelor Publice), Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, Autorității de Management pentru Programul Operational pentru Pescuit si Afaceri Maritime, Autorității de Management pentru Programul Operațional Infrastructură Mare, Agenției Naționale de Integritate, Agenției Naționale pentru Achiziții Publice, Direcției Generale a Vămilor și Direcției Generale Antifraudă (Agenția Națională de Administrare Fiscală).

Oficialii europeni despre activitatea DLAF
Giovanni Kessler, Directorul General al OLAF:
"Colaborăm foarte bine cu Direcţia de Luptă Antifraudă - DLAF ."
"Departamentul de Luptă Antifraudă - DLAF este un bun exemplu şi pentru alte state membre. Suntem foarte mulţumiţi. Ne bucurăm că este foarte operativ şi noi beneficiem de activitatea lui, ne este de folos."

Continuare

OLAF-DNA investigaţie comună într-un caz de fraudă şi corupţie în cadrul programului de distribuire gratuită de alimente în România
Continuare


Legislatie UE
Guvernul Romaniei - Departamentul pentru lupta antifraudă - DLAF
Despre noi | Legislaţie | Controlul fondurilor europene | Coordonarea instituţiilor naţionale | Cooperarea cu OLAF

© Departamentul pentru lupta antifraudă - DLAF